Dames A stunten in GEVOK


D2P 1_15 Gevok M 300Voorbije zaterdag moesten onze dames A uit naar Gent voor hun eerste wedstrijd na de winterstop. Op het menu: GEVOK – DYNACO Lede A bij de dames 2e provinciale. GEVOK derde in de stand, koesterde nog steeds titelambities en had er heel veel zin in om in de terugronde nog eens een vuist te maken. Onze dames vijfde in de stand, al een knappe prestatie voor hun eerste seizoen in tweede, hadden er duidelijk zin in maar waren ook realistisch na de droge 0-3 nederlaag in de heenwedstrijd. Door blessures en examens was onze kern toch wel een beetje uitgedund en daarom werden Alexandra en Bo ook mee opgetrommeld om de kleuren van DYNACO mee te verdedigen.

In de reservewedstrijd ging het direct echt wel lekker. Onze DYNACO dames draaiden duidelijk een versnelling hoger dan de dames van GEVOK, die niet echt goed wisten hoe ze dit jong geweld moesten bekampen. De strijd was dus al snel gestreden met een eenvoudige 0-3. Dat beloofde voor de hoofdwedstrijd, maar we waren allemaal realistisch genoeg om te weten dat er nog een bank speelsters zaten die nog niet in actie gekomen waren. Maar goed, de toon was gezet en de sfeer zat er duidelijk in. Het was nu aan GEVOK om te tonen dat ze het in de hoofdwedstrijd wel van ons konden winnen.

In de hoofdwedstrijd zien we de eerste twee sets een beetje hetzelfde beeld als wat we in Lede gezien hadden. We spelen heel goed mee, maar maken bij momenten teveel domme fouten waardoor GEVOK net een tikkeltje sterker is dan ons. We komen dus 2-0 achter, maar hebben wel al mooi volleybal gezien en de strijdlust is zeker aanwezig. We geven ons dus nog niet gewonnen. In set 3 Amber ingebracht voor Ruth, zodat het nu Amber en Liselotte zijn die de lakens mogen uitdelen op de pas. Het is dus aan de jeugd !! De set gaat zeer gelijk op maar we slagen er toch in om net dat tikkeltje voor te blijven op GEVOK. Ondanks een paar slippertjes (letterlijk) halen we set 3 binnen met 24-26. Oef , dat was nipt maar we hebben het gehaald. Op naar set 4 dus, want we geven ons nu zeker niet meer gewonnen.

Over set 4 kunnen we zeer kort zijn; de fouten vliegen ons om de oren, maar ook bij GEVOK sputtert de motor. We slagen er zelfs in om een complete rotatie door te draaien zonder dat er een opslag binnen de lijnen geraakt. Maar onze DYNACO dames tonen de meeste weerbaarheid. We halen set 4 binnen met 21-25. We halen hier een punt !! Dit is duidelijk niet naar de zin van een aantal speelsters van GEVOK, want die hadden hun avond wel anders voorgesteld. Maar goed, we spelen een 5e set.

In set 5 mogen wij starten met serveren en dat is iets naar de hand van Amber. Ze heeft nog al getoond dat ze op zo momenten een opslag kan toveren die de tegenstander sterretjes doet zien. En ja hoor Amber start hier een reeks om U tegen te zeggen. Als er dan toch eens een bal terug komt, perfecte receptie en Jolien aanspelen. Voila, weeral een put in de grond  🙂  In geen tijd staat het 0-11 (ja, geen typfout), over en out dus voor GEVOK. We maken nog één foutje in die set, maar dat was het dan. Het scorebord blijft uiteindelijk staan bij 1-15 en dus meer dan een foto waard !!

Dit is een prachtprestatie dames en toont dat er een zeer sterk collectief staat met een coach die haar speelsters duidelijke instructies geeft, maar ze ook door moeilijke situaties kan doortrekken.
Een dikke proficiat !! Dit is er eentje om in te kaderen.

Jullie supporters.