Dames D3P winnen in Kruishoutem


Zaterdag stond voor onze dames de waarschijnlijk zwaarste wedstrijd van het seizoen op het programma. Uit tegen Kruishoutem of de nummer 3 en 4 van vorig seizoen en een dikwijls geladen wedstrijd. Vanja had haar troepen dan ook zowel fysiek als mentaal op en top voorbereid, de spionkop had alle andere verplichtingen afgezegd, we waren er dus helemaal klaar voor.


In de reservewedstrijd toonden onze jongste dames al dat dat zij goed op weg zijn om op dit niveau hun vrouwtje te staan. Een droge 0-3 was het resultaat; dat belooft !! In de hoofdwedstrijd ging het nu echt om de knikkers en dat beide ploegen deze wedstrijd kost wat kost wilden winnen was van meet af aan duidelijk. Kruishoutem wist onmiddellijk een kloof te slaan, maar onze dames fietsten deze knap weer dicht. De eerste set moesten we nipt aan de thuisploeg laten met 30-28. Geen nood er komen nog sets.

In de tweede set gaan beide ploegen op het zelfde elan door, maar onze dames krijgen wat last van stress en beginnen fouten te maken. We klampen weliswaar aan, maar ook deze set moeten we aan de thuisploeg laten met 25-23. Weer net niet !!

Set drie is nu echt erop of eronder. Door veel opslagmissers maken we het onszelf nog wel knap lastig, maar gelukkig krijgt Kruishoutem de stress om te winnen. We halen de set binnen met 19-25. We zijn vertrokken.

Set vier moet nu wel van ons zijn, ware het niet dat het noodlot toeslaat. We zijn nog maar goed vertrokken of we lopen tegen een opstellingsfout. Ja, blijkbaar weet nu niemand meer hoe we echt moeten staan. Ook de man aan het blad niet en de scheidsrechter niet, want onze opstelling op het blad is compleet fout en de scheidsrechter heeft zijn officiële briefje niet meer ??? Na wat discussie en geharrewar hervatten we de set in een nooit geziene opstelling, aangepast aan het blad, santé zeg !! Maar onze dames zouden niet van Lede zijn en hun coach zou Vanja niet noemen als ze zich ook hier niet doorslaan. Op pure wilskracht vachten ze zich voorbij een matchbal voor Kruishoutem en winnen de set met 24-26.

Op naar set 5. Nu lijkt de veer toch wel enigszins gebroken te zijn bij Kruishoutem en na een knappe eindsprint van onze dames en veel lawaai van onze spionkop, winnen we na 2,5 uur wedstrijd met 10-15 ook de laatste set en de wedstrijd.

Een knappe prestatie dames en een dikke pluim voor de coach. We hebben echt
laten zien wie de sterkste was !!