Sponsoring


Crowdsponsoring banner 680

Ben jij ook van mening dat onze club verder moet kunnen blijven investeren in een kwaliteitsvolle opleiding, maar wil je tevens ook minder lidgeld betalen? Lees dit project dan eens volledig door. Bij DYNACO Lede kunnen we er samen in slagen beide doelstellingen te realiseren.

Welkom op de sponsorsite van volleybalclub DYNACO Lede. Om de ontwikkeling van onze club op het vertrouwde elan verder te kunnen zetten moet onze club ook financieel gezond blijven. Eén van de mogelijkheden hiertoe is de peiler ‘sponsoring’ verder uit te bouwen en daarvoor doen we graag een beroep op alle leden van onze club. Daarom hebben we ‘crowdsponsoring’ in het leven geroepen. U zal hieronder zien dat iedereen er belang bij heeft deze formule tot een succes te maken.

Wat is Crowdsponsoring ?

De dikke Van Dale zal deze term waarschijnlijk niet kennen, maar wij hebben er die naam aan gegeven omwille van de gelijkenis met ‘crowdfunding’. 

In heel veel gevallen is sponsoring een opdracht binnen een club of vereniging de opdracht van enkelingen die hun relaties aanspreken of op bedeltocht trekken. Dit willen wij anders gaan doen, wij willen iedereen binnen de club betrekken bij sponsoring. Concreet wil dit zeggen dat iedereen mee helpt zoeken naar sponsors, maar dan ook mee van de voordelen ervan kan genieten. Hoe we dat willen doen lees je hieronder.

Waarom is sponsoring belangrijk? 

Als club willen we een kwalitietsopleiding blijven aanbieden en die nog verder uitbouwen, maar we willen daarnaast ook onze sociale rol als vereniging blijven vervullen. Om dat te kunnen doen is er geld nodig en hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden.

Één ervan is het lidgeld optrekken wat de makkelijkste oplossing is. Deze weg willen we echter niet zomaar gaan, we willen immers sport kunnen aanbieden voor iedereen. Ook voor die kinderen of jongeren die het financieel net iets minder rooskleurig hebben.

Een tweede mogelijkheid is via subsidies. Nu zijn de subsidiebedragen niet in verhouding tot de financiële noden van een club en daarenboven jaar na jaar in dalende lijn.

Een derde mogelijkheid is via opbrengst activiteiten. Bij deze hebben we bij DYNACO Lede het geluk dat we zeer veel geëngageerde leden hebben waardoor we een schitterend eetfestijn hebben wat een belangrijk onderdeel van ons budget uitmaakt. We kiezen er echter voor om het aantal activiteiten te beperken zodat het voor iedereen nog leuk blijft en we ons vooral op volleybal kunnen concentreren. Het is overigens bedenkelijk dat meer activiteiten ook meer opbrengsten zouden kunnen genereren. 

Blijft de piste van sponsoring over die we met dit project willen verder ontwikkelen.

Wie kan eraan meedoen ?

Iedereen binnen de club kan mee op zoek gaan naar sponsors voor de club. Van de allerkleinsten tot de recreatie, iedereen kan mee helpen aan de ontwikkeling van onze club.

De enige beperking is dat het clubbestuur de finale beslissing neemt over de aanvaarding van de aangebrachte sponsor(s). De enige reden hiervoor is dat we moeten toezien op sectorexclusiviteit voor onze grotere sponsors. Dit wil zeggen dat we geen twee handelaars of bedrijven uit dezelfde sector kunnen aanvaarden vanaf een bepaald sponsorbedrag of als dat de eis is van de sponsor. Als voorbeeld kunnen we naast DYNACO geen tweede sponsor van poorten aanvaarden. Daarnaast kunnen de activiteiten van een mogelijke sponsor niet indruisen tegen de waarden van onze club.

Hoe werkt het ?

Denk er eens over na wie er in uw omgeving of kennissenkring handelaar of bedrijfsleider is. Waar doe je geregeld aankopen of wie ken je binnen een handelszaak of bedrijf ? Let wel dat bepaalde beroepsgroepen geen reclame mogen maken, dit zijn oa. Dokters, apothekers, kinesitherapeuten, … Val deze mensen dus niet onnodig lastig.

Spreek de betrokken handelaar of bedrijfsleider eens aan over het feit of hij/zij zou kunnen interesse hebben in sponsoring van jouw volleybalclub. Informatie hiervoor vind je hieronder in ons sponsordossier of gewoon op onze website. Krijg je toch vragen die je niet kan beantwoorden, geef gewoon een seintje aan iemand van het bestuur. Deze mensen zullen je daar graag met verder helpen.

Probeer in een eerste gesprek ook een idee te krijgen van het sponsorbedrag waar hij/zij zou kunnen in geïnteresseerd zijn. Heel veel handelaars of bedrijven werken met een sponsorbudget wat ze niet wensen te overschrijden. Sponsormogelijkheden vind je hieronder in onze sponsorcatalogus. Neem gerust een paar voorstellen mee om voor te leggen aan je mogelijke sponsor, maar vraag hem of haar ook gewoon waarin ze geïnteresseerd zouden kunnen zijn. Hebben zij andere wensen dan wat je vindt in onze sponsorcatalogus neem dan gerust contact op met iemand van het bestuur om te zien of dit tot de mogelijkheden behoort.

Heb je iemand gevonden die interesse heeft, geef dan zijn of haar coordinaten (telefoon en/of email) door aan iemand van het bestuur. Wij kijken na of deze tot de mogelijke sponsors behoort en nemen nogmaals contact op. Hier kan nu snel een deal gesloten worden.

Eens er een akkoord is komen de voordelen op de proppen. Niet alleen heeft jouw club nu een extra sponsor en dus extra financiële middelen (centjes), ook jij hebt er direct voordeel bij. De club geeft jou in ruil 10% van het sponsorbedrag terug als korting op je lidgeld (ook al heb je dat al betaald). Dit wil zeggen dat als je een sponsor gevonden hebt die €500,- wil sponsoren, dan krijg jij in ruil €50,- korting op je lidgeld. Dit is mooi meegenomen toch en je club vaart er ook wel bij.

Crowdsponsoring one page

Genoeg gepraat nu en nu allemaal aan de slag. Hieronder vinden jullie ons sponsordossier in PDF formaat en ook onze sponsorcatalogus. Loop eens door deze catalogus zodat je weet wat we kunnen aanbieden en dan snel naar jouw handelaar of bedrijf. Wij wachten met ongeduld op jullie reacties.

Veel succes !!

 

Sponsordossier

 Sponsordossier 2015-2016

Sponsorcatalogus

€50,-        Sponsorwand eetfestijn

€100,-      Sponsorwand en onderlegger eetfestijn

€100,-      Wedstrijdbal schenken

€125,-      Sponsorwand en onderlegger eetfestijn

€150,-      Sponsorwand en onderlegger eetfestijn

€150,-      Terreinsponsoring klein

€250,-      VIP tafel eetfestijn

€500,-      Terreinsponsoring

€550,-      Kledijsponsor sweater

€650,-      Kledijsponsor sweater

€1.000,-   VIP arrangement Liga A

€1.500,-   Sporttasreclame