Jongens Scholieren winnen KOVV Beker


Aalter, 30 maart 2013. Bekerfinale Jongens scholieren. VDK Gent vs. DYNACO Lede.

Een bij voorbaat verloren opdracht! Op papier geen schijn van kans! GOLIATH tegen DAVID. Het grote Gent tegen het kleine Lede bleek zelfs waarheid op het terrein. Die reuzen van Gent kijken aan het net los over onze hoofden heen. Zelfs de tribune ademt VDK. De vele zitjes in deze prachtige volleytempel zijn gevuld met zelfzekere, uitgekookte sympathysanten uit de Artevelde stad. De Leedse spionkop installeert zich dicht tegen de uitgang. Een slecht voorteken?!
Het wordt echter vlug duidelijk dat die buffalo’s in de tribune maar fake zijn, want tegen het vocaal geweld van de Leedse furie kunnen ze niet op. Eenzelfde scenario op het terrein. Na een kwartier staat er 0-1 op het bord. Nog meer Dynaco-power in set 2 met snel en efficiënt spel van onze jongens. De Gentse coach brult zich schor, wisselt aan de lopende band, krabt zich in de haren maar krijgt coach Evelien en het Leedse blok niet ontwricht. Bam: 0-2 op het bord en euforie in het Leedse kamp. De focus ebt een beetje weg, de opslagdruk verliest aan spanning en de receptie geraakt onderbemand. De aanval verliest een aantal pijlen en de kleinste man op het veld kan het ook niet allemaal meer belopen. Gent neemt het initiatief over en wordt hiervoor beloond. Van 0-2 gaat het naar 2-2. Van paniek in het dynaco-kamp echter geen spoor. Set 5 nu. De tribune steekt een nog een tand bij en de Leedse tijgers hebben hun achterban gevoeld. Met het mes tussen de tanden vechten onze tijgers voor wat ze waard zijn. Mentaal ijzersterk, opgefokt, gedreven, compleet losgeslagen, aangevuurd… ARBITERRRRR – de zaal ontploft! Wordt gek! Touchéééé,… de scheids vindt voor 1 keer in de wedstrijd zijn 2 duimen niet! SCHANDE ( hm, hm.)
We draaien, allee de spelers toch, bij 8-7 in ons nadeel, maar Dynaco krijgt nu de spionkop in de rug. De pijngrens in de tribune wordt bereikt maar de spelers geven niet op. Het delirium nabij vegen onze spelers de Aalterse vloer, flirten ze met het net en kussen de ballen de lijnen. De Leedse poort trilt bij matchbal tegen maar begeeft niet. De scharnieren in de tribune beven, kraken en piepen want het smeersel droogt op. Het radertje op het terrein blijft echter draaien op vol toerental tot… wedstrijdpunt bij 14-15. Eén kans hebben ze maar nodig om het Gentse konijn te stropen. Tsjakaaaa….
Fantastische overwinning. De tribune danst – het terrein jubelt – de coach w…
Hahaha – een supergevoel vult de zaal – onze zaal – onze beker – onze wedstrijd, ’t is hier allemaal ’t onze. De beker gaat de lucht in.
Geschiedenis is geschreven! Een onvergetelijk moment voor alle aanwezigen.
Broodjes, taart, bier en frisdrank begeleiden het feestje en de spelers worden op applaus onthaald in de kantine. Ze zullen het geweten hebben in Aalter dat Dynaco Lede is gepasseerd. Tot de volgende keer en houdt ons
plaatske bij den uitgang maar al vrij.

Scholieren winnen beker


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *